Ads 468x60px

small picture right tab

big picture slidearea

недеља, 2. септембар 2012.

Ernan Barkos – Od „Varkosa“ do reprezentacije Argentine


Svi Zvezdaši sigurno se sećaju Ernana Barkosa, momka koji je u Crvenoj zvezdi postigao samo tri pogotka i bukvalno bio ismejavan od strane jednog dela javnosti i „fudbalskih stručnjaka“.
U Zvezdu je došao nakon dve sjajne sezone u Guaraniju i Olmedu, gde je postigao ukupno 34 gola, ali je u crveno-belom dresu pogodio samo tri puta – dva puta u finišu meča protiv Banata i jedan protiv Teleoptika, u okviru takmičenja u Kupu Srbije.
Nakon Zvezde, Barkos je „eksplodirao“. Nakon prosečne sezone u Hurakanu, u Kini je na 28 mečeva postigao 17 golova, što je bilo dovoljno za transfer u LDU Kito, gde je postigao 38 pogodaka na 64 meča. Nakon toga, sledi interesovanje Intera i mnogih evropskih i južnoameričkih klubova za ovog centarfora, ali i odlazak u Palmeiras, za veliku sumu novca.
U Brazilu je do sada postigao ukupno 21 pogodak na 41 meču, što je bilo dovoljno da zasluži poziv u reprezentaciju Argentine, gde će se za mesto u timu boriti sa Aguerom, Mesijem, Iguainom, Palasijom, Lavecijem… Barkos je nakon poziva izjavio:
„Ne mogu da opišem osećaj zbog poziva u nacionalni tim. Spreman sam svoj život da dam za uspeh Argentine. I dalje nisam svestan da ću svlačionicu deliti sa najboljim svetskim igračima.“
A Zvezdi nije valjao…


0 коментара:

Постави коментар

ЗВЕЗДA---> ЉУБАВ JEДИHA !●
Где је једна љубав тамо другој места нема...ЦРВЕНА ЗВЕЗДА-ЈЕДНА ЉУБАВ ЗА СВА ВРЕМЕНА
★ Делије Север ★ ❶❾❽❾ ★

 

Песме