Ads 468x60px

small picture right tab

big picture slidearea

субота, 22. септембар 2012.

РСБ: Пајовић – понављач који кажњава Делије

Звезда је опет срамно кажњена


РСБ истражује биографију и двострукке аршине којима се руководи Слободан Пајовић, председник дисциплинске комисије ФСС.

Још је у старим античким законима прописано да лица која имају моћ да кажњавају и дисциплинују, морају бити часни и поштени, стручни људи, са одговарајућим образовањем, који тај посао треба да обављају независно, без икакве дискриминације према различитим групама и без коришћења двоструких аршина.

Биографија председника дисципинске комисије ФСС - а, Слободана Пајовића, који има сву моћ око изрицања казни фудбалсим клубовима и навијачима у ЈСЛ, не иде у прилог горепоменутим постулатима.



Уредништво нашег сајта се бавило истраживањем лика и дела господина Пајовића и дошло је до интересантих података. Оно што прво упада у очи, то је да о овом човеку готово да не постоје никакве информације на интернету, изузев многобројних вести у којима затвара стадионе по Србији за навијаче различитих клубова.

О човеку који ведри и облачи стадионима Јелен Супер Лиге, распитали тамо где је рођен. У Ужицу људи немају лепо мишљење о њему, па се у граду на Ђетињи могу чути гласине како је то човек који је понављао у Ужичкој гимназији, који је дуго година преко рока студирао Правни факултет, да није паметно земерити му се, пошто му је супруга у прошлој Влади била помоћник министарке правде. Његови суграђани наводе да је у фудбал и политику убачен на основу пријатељства са“првим српским беком“.

 Захваљујући чувеном“Бата Ђори“, долази на место председника Слободе из Ужица пре 5 - 6 година, иако га људи сматрају за човека који“нема везе са фудбалом“, па и не чуди што у време кад је постављен за председника Слободе, буквално није знао ни где је улаз на стадион, а клуб је довео до најнижих грана. Високи је члан Демократске странке у Ужицу, и тренутно је и одборник у градској скупштини. Једно време је био и посланик и у републичкој скупштини као кадар ДС - а.
Један од ретких који је јавно говорио о Пајовићевом раду јесте Мирко Поледица, председник синдиката професионалних фудбалера“Независност“. Он је 27. Јула ове године, огорчен радом председника Дисциплинске комисије, за Спортски Журнал изјавио следеће:

 - Слободан Пајовић, осим што савесно не обавља посао у ФСС, штети угледу ФСС и својој странци. Авај, на сајту ужичког ДС закачен је његов профил као шефа одборничког клуба и кандидата за народног посланика!? Поставља се питање, да ли је ФСС политичка или аполитична организација?! Знате, срамота је за државу да нема контролу над оваквим стварима…

Полдица је такође о Пајовићу додао и следеће:

 - Имао је могућност да покрене по службеној дужности поступак против фудбалских радника који су дискриминисали играче, међутим, то никад није урадио. Зашто? То, претпостављам, само он зна.

Двоструки аршини

Повод за овај текст била је казна коју је Пајовић изрекао Звездиним навијачима након нереда на прошлонедељној утакмици Раднички Крагујевац – Црвена звезда (0 - 3). У изрицању казне могу се на више места видети двоструки аршини којима се води господин Пајовић. Пола сата пре утакмице дошло је до инцидента на западној трибини стадиона Чика Дача. Организована група навијача Радничког почела је на западној трибини стадиона, пола сата пре утакмице да“чисти“ терен од звездиних обележја, не презајући ни од чега, као што можете видети на следећој слици, где навијач Радничког у пуној снази, отима Звездин шал од пензионера.

Изиритирани оваквим поступком, мања група Звездиних навијача прешла је са северне на западну трибину не би ли спречила малтретирање немоћних навијача Звезде. Али навијачи Радничког имали су одговор и на то. На песнице Делија одговарају боксером!


За то време, полиција само немо посматра дешавања са трибина, а чак о омогућава навијачима оба клуба, као и појединим редарима несметано шетање и тучу на атлетској стази.

Епилог: Навијачи Црвене звезде су до даљњег кажњени немогућношћу одласка на гостовања, а данашњом одлуком ФК Хајдук Кула, у сарадњи поново са Дисциплинском комисијом и Заједницом прволигаша, то је и дефинитивно потврђено јер се карте за овај меч сутра неће штампати.

Иако су тукли пензионере и малу децу, иако су на стадион унели и у тучи користили оружје које може нанети тешке телесне повреде, навијачима Радничког из Крагујевца није изречена никаква казна и они ће, за разлику од Делија, сутра организовано пружити подршку свом тиму у Смедереву.

Питамо се следеће: Где је казна за навијаче Радничког који туку пензионере и у тучи користе оружје које може нанети тешке телесне повреде? Где је казна за очајну организацију меча високог ризика у режији ФК Раднички Крагујевац и полиције која није на адекватан начин реаговала и спречила избијање сукоба?

Зашто су само Звезда и Делије кажњени?

Двоструки аршини 2.
Да Слободан Пајовић спроводи самовољу изрицањем казни, јасно је чим се погледају слични, а можда и тежи прекршаји који су у последње време виђени на фудбалским теренима широм Србије. Најсвежији пример је свакако сусрет ОФК Београда и Партизана на Карабурми, на коме је избио сукоб између две фракције навијача Партизана, у коме су летеле каменице на све стране, па чак и улетања полиције на саме трибине. А све то у току меча, који је чак у том тренутку био и прекинут док се ситуација није смирила.

Епилоговог сукоба је условна казна за навијаче партизана за одлазак на 2 наредна гостовања. Поново се питамо, како је могуће да се навијачим Партизана за сличан, ако не и тежи инцидент, даје условна казна, док је Звездиним она одмах спроведена у дело? Пример број два: Такође утакмица у Крагујевцу, само је тада гостовао Партизан. Поново долази до сукоба између две завађене фракције навијача Партизана. Долази до улетања навијача на атлетску стазу и интервенције полиције.
Епилог: Нико није кажњен. Питамо господина Пајовића и дисциплинску комисију ФСС - а, због чега нико није добио казну, а инцидент је сличан као и на мечу Раднички – Црвена звезда? Партизан је нормано имао навијаче на следећем гостовању, а то је било на мечу Доњи Срем – Партизан у Новом Саду. Такође, ваља поменути и овај сада већ чувени фактор условне, или боље рећи“условне“ казне навијачима Партизана. Наиме, ФК Партизан је у првом колу прошлогодишњег првенства против Новог Пазара (5 - 0) , 13. 08. 2011., због увреда на националној основи кажњен условном казном, са претњом да ће било какав следећи инцидент значити суспенуију стадиона. За мало више од месец дана исти ривали су се сусрели у Купу 21. Септембра, овога пута у Новом Пазару. Навијачи Партизана су на том мечу пробили улаз и уз све то претукли поједине редаре на тој утакмици. Условна казна, наравно, није активирана. Било је и касније свега и свачега на утакмицама Партизана Туча на, и око стадиона (Суботица, Ужице, Нови Сад…) упадања на терен, па чак и шамарања играча, што се у Европи сматра скандалом невиђених размера, али је у земљи Србији, са оваквим савезом и оваквом дисциплинском комисијим то је нешто потпуно нормално. Слободан Пајовић очигледно врши самовољу и на основу субјективних мишљења изриче казне, примењујући двоструке аршине у потпуно идентичним ситуацијама. Питамо се ко контролише рад Слободана Пајовића, јер овако одговорна функција не дозвољава непорфесионалност која је доказана у тексту изнад. Слободан Пајовић очигледно не схвата да његове мере, осим што нису популарне, нису ни делотворне, што се најбоље види на основу тога колико је пута изрекао казну затварања стадиона за оне због којих се фудбал и игра. Уместо прелепе слике препуног стадиона, која је виђена прошле године, сутра ће у Кули доминирати салбасно празне трибине. Докле год се у српском фудбалу буду питали људи попут Слободана Пајовића и њему сличних, он ће све дубље тонути у муљ, а љубитељи фудбала у Србији ће наставити да постављају питање:“Зашто су нам стадиони празни“?





0 коментара:

Постави коментар

ЗВЕЗДA---> ЉУБАВ JEДИHA !●
Где је једна љубав тамо другој места нема...ЦРВЕНА ЗВЕЗДА-ЈЕДНА ЉУБАВ ЗА СВА ВРЕМЕНА
★ Делије Север ★ ❶❾❽❾ ★

 

Песме