Ads 468x60px

small picture right tab

big picture slidearea

понедељак, 17. септембар 2012.

Вешовић: „Спремни за тријумфе у гостима“


Навијачи Црвене звезде одувек су важили за велике познаваоце фудбалске игре. Најважнији критеријуми за статус играча на трибини код присталица црвено-белих су борбеност, пожртвовање и однос према грбу и дресу.
Понека грешка или лош дан увек су оправдавани уколико је код фудбалера приметна жеља да се „остави срце на терену“. Управо такав је Марко Вешовић, млади црногорски репрезентативац који увек игра на граници својих могућности. Никада се није превише оптерећивао бројем минута проведених на терену или бројем голова. На првом месту за хитроногог крилног играча увек је интерес екипе.


Претходне мечеве сам био стартер, јуче сам почео са клупе, али наравно да немам ни најмању замерку на такву одлуку тренера. Оно што је далеко битније од тога ко игра у стартних једанаест, јесте да смо пребродили изузетнои тешко гостовање у Крагујевцу. Нисмо приказали нарочито квалитетну и допадљиву игру, али пишу се три бода, и лично бих изабрао да сваку утакмицу до краја првенства одиграмо лошије, али да ређамо победе. Меч са Радничким је био увод у серију тешких гостовања која нас очекују. Сви смо мотивисани и спремни да се из Куле, Ниша, Ивањице и Суботице вратимо са тријумфима- јасан је Вешовић.
Играчи нашег јучерашњег ривала умногоме су кумовали томе да се из Шумадије црвено-бели врате са убедљивом победом.
Не зна зашто су били толико нервозни. Сами су највише криви за картоне које су добили и сматрам да су оба искључења била оправдана. Нама је то оставило доста простора за контре и полуконтре и да смо били мало присебнији у завршници, могли смо и убедљивије да славимо– истакао је Веша.
Првотимац клуба са Маракане, у овој као и у прошлој сезони игра на више позиција по десној страни.
Спреман сам да прихватим сваку улогу коју ми тренер додели. Памти се само конкретан учинак. Да ли играм крило или бека је мање важно. Трудим се да будем „разноврснији“ на терену, и да поред пробоја и центаршуетва по страни, понекад уђем у средину. Јуче сам из једне такве ситуације шутирао на гол ривала, и увидео да могу и из таквих ситуација да помогнем тиму – оценио је Вешовић и додао да је можда и он могао да буде стрелац другог гола.
Не знам да ли би лопта завршила у мрежи после мог ударца, и зато је добро што се Касалица нашао на правом месту и потврдио погодак – истиче колегијаланост Марко.
Након меча домаћини из Крагујевца жалили су се на неке судијске одлуке, по мишљењу Вешовића крајње неоправдано.
Играчи Радничког били су током целе утакмице необјашњиво груби. У неким моментима више су се понашали као рагбисти, него као фудбалери. Срећом, утишали смо их голом Милијаша у право време, и избегли ситуацију од прошлог сусрета у Крагујевцу када смо читав меч играли са једном лоптом, и када се ефективно играло 20 минута. Разумем да су незадовољни својим играма на почетку сезоне, али Звезда није клуб против кога било ко може да тражи излаз из кризе – изричит је Вешовић који се као и његови саиграчи већ окреће наредном мечу са Хајдуком из Куле следећег викенда.


0 коментара:

Постави коментар

ЗВЕЗДA---> ЉУБАВ JEДИHA !●
Где је једна љубав тамо другој места нема...ЦРВЕНА ЗВЕЗДА-ЈЕДНА ЉУБАВ ЗА СВА ВРЕМЕНА
★ Делије Север ★ ❶❾❽❾ ★

 

Песме